Jordan u Kući slavnih
Michael Jordan u Kući Slavnih

Konačno!

Jordan u Kući slavnih

Michael Jordan konačno će zauzeti mjesto koje mu pripada već odavno. U ovogodišnjem izboru naći će se na listi onih koji ulaze u Kuću slavnih, a društvo će mu praviti David Robinson, John Stockton, Jerry Sloan te Vivian Stringer.

Teško je nabrojati šta je sve Jordan u karijeri osvojio. Čak pet puta je proglašen najboljim košarkašem NBA lige, a penzionisao se sa 32.292 koša, odnosno prosjekom od 30.1 poenom po utakmici.

Leteći Michael je Chicago Bullse odveo do šest NBA prstena, a u svakom je finalu dobijao MVP titulu.
Ima 14 nastupa na All-Star utakmicama i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine kada je prvi i zadnji put nastupao «Dream team».

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.