Jordan vodio Clipperse do treće pobjede nad Warriorsima
Foto: EPA

Pobjeda Clippersa

Jordan vodio Clipperse do treće pobjede nad Warriorsima

Midhat Šljivak

Košarkaši Los Angles Clippersa slavili su u petoj utakmici četvrtfinalne serije protiv Golden State Warriorsa 113:103, te sada imaju prednost od 3:2 u seriji.

Clippersi u posljednje vrijeme privlače mnogo pažnje. Nažalost, ne zbog igara na parketu, već zbog rasizma vlasnika ovog kluba Donalda Sterlinga. Ipak, Sterling je protekle noći bio u drugom planu, a Clippersi su stigli do važne pobjede u borbi za polufinale Zapada. 

Nakon izjednačenog otvaranja utamice, Clippersi zahvaljujući DeAndreu Jordanu i Blakeu Griffinu prave prvu osjetu prednost (21:14). Nisu Warriorsi imali odgovorna bolju igru domaćeg tima, pa je nakon 12 minuta igre tim Doca Riversa imao 10 poena prednosti, 31:21.

Vodili su domaći košarkaši cijelim tijekom druge četvrtine. Golden State je uspio da drži priključak, te nisu dozvolili da Clippersi prelome utakmicu i da ona ode u jednom smjeru. Konstantno su se vraćali, a na odmor se otišlo sa samo pet poena prednosti u korist domaćeg tima, 55:50.

Održavali su Warriorsi priključak za Clippersima i cijelim tijekom treće dionice. Nikako domaći sastav nije uspijevao da prelomi meč, pa se i u posljednjih 12 minuta utakmice ušlo s pet poena prednosti u korist domaćeg tima, 77:72.

Ipak, posljednja dionica je presudila. Uspjeli su konačno Clippersi da slome otpor neugodnih Warriorsa u ovom dijelu igre, te su na kraju došli do pobjede, te su sada na pobjedu od plasmana u polufinale Zapadne konferencije.

DeAndre Jordan je bio nezaustavljiv kod domaćih s 25 poena i 18 skokova, Chirs Paul je dodao 20, dok je kod Warriorsa Klay Thompson ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.