Jordan želi razgovor sa Ewingom

Charlotte traži izlaz iz krize

Jordan želi razgovor sa Ewingom

Patrick Ewing, asistent u Orlando Magicu postaje jedan od kandidata za mjesto novog trenera u Charlotte Bobcatsima.  

Kako pojedini izvori iz NBA lige tvrde Bobcatsi ugovaraju sastanak sa ovim članom "Kuće slavnih", a intervju za posao mogao bi biti upriličen odmah nakon završetka play-off serije koju Orlado igra protiv Indiane i u kojoj je trenutno u zaostatku (3:1).

 

Patrick Ewing je blizak prijatelj vlasnika Charlottea, Michael Jordana i upravo zbog toga se pretpostavlja da bi Ewing i mogao prihvatiti novi posao.

 

Ewing je već osam sezona asistent trenerima u NBA klubovima, a zadnjih pet je član Stan Van Gundyjevog tima u Orlandu. Joe Dumars je tokom prošlog ljeta obavio razgovor sa Ewingom kada je bilo aktuelno preuzimanje Detroita  od strane nekadašnjeg igrača Knicksa i nije tajna da je na tom razgovoru Ewing na Dumarsa ostavio odličan utisak.

 

Ostali kandidati za trenera u Charlotteu su Mike Malone i Nate McMillan. Veoma je bitna i činjenica da svi ovi kandidati čekaju razvoj događaja u vezi prvog picka na draftu ove godine i mogućeg angažovanja centra Kentuckya Anthony Davisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti