Još dva pojačanja u Mladom Krajišniku
Jefimija Karakašević

Još dva pojačanja u Mladom Krajišniku

Emir Dindić

Mladi Krajišnik, nakon nakon što je angažovao dvije reprezetativke Crne Gore, pojačao se za još dvije košarkašice i time pokazao da i ove godine s pravom računa na visok plasman ima ambicije konačno skinuti neprikosnoveni Željezničar sa vrha.

Borba za titulu u prvenstvu BiH u košarci za žene ove sezone daleko je oštrija nego ranije. Uz Željezničar i Mladi Krajišnik u utrku za prvaka i osvajača kupa su se ubacili nikada jači Čelik i Jedinstvo, tako će da ove godine nijanse odlučivati o najboljem.

Prva košarkašica koja je pojačala Mladi Krajšnik je Spličanka i reprezentativka Hrvatske Matea Vrdoljak koja je igrala za Raguzu iz Duborvnika, a prije toga nastupala je za Apolon iz Grčke, inače krilna igračica. Druga je Novosađanka Jefimija Karakašević, bivša mlada reprezentativka Srbije koja je stigla iz Vojvodine, a pojačala je Mladi Krajšnik u igri pod košem, tačnije na poziciji centra.

Obje igračice su potpisale ugovor do kraja sezone, te time stekle pravo nastupa u domaćem prvestvu i final-fouru kupa BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.