Još jedan Hercegovac u NBA ligi?

Barać u NBA?

Još jedan Hercegovac u NBA ligi?

Midhat Šljivak

Hrvatski košarkaš koji je rođen u Bosni i Hercegovini, Stanko Barać, pokušava dobiti angažman u NBA ligi.

Barać, koji je nedavno potpisao ugovor s Cedevitom, pokušaće u narednim danima da ostvari angažman u najjačoj ligi svijeta.

Prava na Baraća imaju Indiana Pacersi, koji su ga uzeli od Miami Heata na NBA draftu 2007. godine, gdje je izabran kao 39. pik.

Pacersi su jedna od opcija za Baraća. Pratili su njegove igre proteklih godina, ali još nekoliko ekipa je pokazalo veliki interes za ovog centra.

Barać je odigrao ove sezone četiri utakmice za Cedevitu, te je prosječno ubacivao preko devet poena uz sedam skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.