Još jedan Hercegovac u Phoenixu?

Phoenix bira Dragana Bendera

Još jedan Hercegovac u Phoenixu?

M. Šljivak

Ekipa Phoenix Sunsa dobila je pravo da bira kao četvrta na NBA draftu koji se održava 23. juna u New Yorku.

Ispred tima iz Arizone izbore imaju Philadelphia, LA Lakersi i Boston, te će Sunsi birati s četvrte pozicije.

Čini se kako se već zna i ime koje će prvi čovjek NBA lige Adam Silver pročitati pri izboru Phoenixa. Radi se o momku rođenom u Čapljini Draganu Benderu, kojem se predviđa visok izbor prve runde.

Bender je jedan od najpotentnijih visokih košarkaša u Evropi. Smatra se jednim od najboljih mladih košarkaša svijeta i Phoenix je prema svim najavama buduća destinacija ovog 18-godišnjeg  i 215 centimetara visokog košarkaša.

Dragan je rođen u Čapljini, gdje se počeo baviti košarkom, da bi 2013. godine otišao u Split.  Samo godinu dana kasnije potpisao je za veliki Maccabi iz Tel Aviva, a igrao je kao posuđen igrač i u Ironiju.

Ako bi ga Phoenix izabrao Bender bi bio drugi Hercegovac u timu iz Arizone pored Mirze Teletovića, koji prema svemu sudeći ostaje član ovog tima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti