Još jedan veliki poduhvat LeBrona Jamesa

Pomjera granice

Još jedan veliki poduhvat LeBrona Jamesa

Sjajni Lebron James predvodio je sinoć Cleveland Cavalierse do gostujuće pobjede nad Boston Celticsima (117:104), u prvoj utakmici finalne serije Istočne konferencije.

Popularni King zabilježio je 38 poena (14/24 iz igre), devet skokova i sedam asistencija za 42 minuta provedena na parketu TD Gardena.

On je tako postao tek treći igrač u istoriji NBA lige koji je na devet uzastopnih utakmica u play-offu ubacio najmanje 25 poena, uz 50% šuta iz igre.

Prije njega su to učinili Shaquille O'Neal (2001-02) i Kareem Abdul-Jabbar (1970, 1977). 

Priliku da popravi svoj učinak LeBron će imati u noći sa petka na subotu, kada je na programu drugi meč između aktuelnog prvaka Clevelanda i Bostona.

@kingjames puts up 38 points, 9 rebounds & 7 assists to open up the Eastern Conference Finals! #NBAPlayoffs

Објава коју дели NBA (@nba) дана

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi