Još jedno veliko priznanje za Luku Dončića

Dobio nagradu poznatog magazina

Još jedno veliko priznanje za Luku Dončića

E. Škorić

Prestižni časopis Sports Illustrated dodijelit će Luki Dončiću nagradu "Breakout of the Year", što bi se moglo prevesti kao "Breakthrough of the Year" ili u prevodu - napredak godine.

Sports Illustrated je sportska biblija u SAD-u i jako priznat sportski časopis, koji će u ponedjeljak dodijeliti mladom Slovencu nagradu koju je itekako zaslužio.

"Ovu nagradu dobijaju sportisti koji su postigli značajan napredak tokom godine, a ove godine je to učinila zvijezda Dallasa", objavljeno je u spomenutom magazinu.

Posljednjih godina nagradu su dobili Alvin Kamara (američki nogomet), Joel Embiid (košarka) i Francisco Lindor (bejzbol).

Dončić će nagradu dobiti u ponedjeljak na gala priredbi u New Yorku.

Ove sezone Dončić je na prosjeku od 30,3 poena, 10,1 skokova i 9,2 asistencija po meču.

Top Komentari

United_HZ
Sports Illustrated je sportska biblija u SAD, Škoriću jesi ti normalan jbt
0 2
Strucnjak12345
Lik preveo sa engleskog na engleski pa onda na bosanski, bravo, ti je samo tebi uspjelo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi