Još prije sedam godina LeBron je zapljeskao Curryju

Davne 2008. godine

Još prije sedam godina LeBron je zapljeskao Curryju

Okončana je još jedna sezona NBA lige, a svoju drugu titulu u historiji osvojili su Golden State Warriors. 

Pobjedom u šestoj utakmici finalne seriji nad Cleveland Cavaliersima Ratnici su slavili sa 4:2 u pobjeda i tako sasvim zasluženo ponijeli epitet najbolje ekipe u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Sama finalna serija nije bila okršaj dvije najbolje ekipe, bio je to i duel najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone Stephena Curryja i LeBrona James, čovjeka koji već niz godina hara NBA parketima.

Ipak, jedan detalj je posebno zanimljiv. Naime, sada već davne 2008. godine sam LeBron je zapljeskao Curry. Popularni Kralj je lično želio gledati novo "čudo od djeteta" koje igra briljantno za potpuno nepoznati koledž.

Tadašnje gostovanje Cavsa kod Charlotte LBJ je iskoristio da gleda duel Davidsona i NC Statea. Tada mlađahni Curry ga je oduševljavao svojim potezima na parketu, a na svaki njegov koš James je skakao sa stolice i aplaudirao. Na kraju je Curry donio trijumf svom timu, trojkom 90 sekundi prije kraja utakmice koju je završio s 44 ubačena poena.

eertJ1OFugb

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.