Još trojica Evropljana stigla u NBA
Nando De Colo

Sve više Evropljana u NBA ligi

Još trojica Evropljana stigla u NBA

Midhat Šljivak

Veliki broj igrača sa evropskih parketa ovog ljeta će preseliti na one u najkvalitetnijoj ligi svijeta NBA. Sinoć su čak trojica potpisala ugovore sa NBA timovima.

Koloniju Francuza San Antonio Spursi su povećali potpisivanjem dosadašnjeg playmakera Valncije Nanda De Coloa kojeg su 2009. godine izabrali 53. pikom na NBA draftu. One će sa Spursima potpisati dvogodišnji ugovor, te će se priključiti Tonyju Parkeru i Borisu Diawu u ekipi iz Texasa.

Također, i Britanci su dobili još jednog košarkaša u NBA ligi. Radi se krilnom centru Joelu Freelandu koji je potpisao ugovor sa ekipom Portlanda, koja je polagala prava na njega od 2006. godine kada je biran 30. pikom u prvoj rundi NBA drafta. Freeland u Trail Blazerse dolazi iz Unicaje.

Detroit Pistonsi su svom rosteru dodali 24-godišnjeg ukrajinskog centra Vyacheslava Kravtsova koji je potpisao višegodišnji ugovor sa Pistonsima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.