Josh Smith zainteresovan za povratak u Rocketse
Foto: EPA

Nakon perioda provedenog u Kini

Josh Smith zainteresovan za povratak u Rocketse

Prema riječima ESPN-ovog Kellyja Ika, iskusni krilni košarkaš, Josh Smith, bi volio ponovo obući dres Houston Rocketsa, ekipe čiji je član bio u sezoni 2014/2015, te od januara do novembra 2016. godine.

"Upravo sam pričao s Joshom Smithom, bivšim košarkašem Rocketsa. Veoma je zainteresovan za povratak u ovu ekipu, a dogovor bi mogao biti postignut uskoro", napisao je na svom Twitter profilu Kelly Iko.

Josh Smith se, u dresu Houstona, posebno istakao partijama u NBA play-offu 2015. godine, a igrao je i ključnu ulogu u, sada već slavnom, preokretu Houstona u šestoj utakmici polufinala Zapada protiv Clippersa. Rocketsi su tada uspjeli stići prednost od 19 poena Clippersa i izboriti sedmu utakmicu u kojoj su i pobijedili. Smith je na ovoj utakmici ubacio 19 poena, od čega čak 14 u zadnjoj četvrtini.

Osim Houstona, 31-godišnji Smith, je u svojoj karijeri nastupao još i za Atlantu, Detroit, Clipperse i Sichuan Blue Whales u Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi