Jovanović: Nekome ćemo pomrsiti račun
I protivnički treneri svjesni su odakle vreba najveća opasnost

Pred Ligu 8

Jovanović: Nekome ćemo pomrsiti račun

Zlatko Jovanović jedan je od onih od kojih se očekuje da obilježi takmičenje u predstojećoj Ligi 8. Ovaj izvrsni playmaker svojom igrom oduševio je bh. javnost u prošloj sezoni kada je predvodio banjalučki Borac, a danas ponovo nosi dres Slobode Dite.

Ukoliko ne bude “pehova” i sezonu završi u punoj snazi, Jovanović je siguran da će njegova ekipa biti težak zalogaj za svakog protivnika. Povreda zbog koje je morao napustiti teren u zadnjem susretu protiv Širokog unijela je jezu u srca tuzlanskih navijača, međutim, po riječima Jovanovića, nema razloga za brigu:

“Povreda koju sam zadobio u susretu sa Širokim prema riječima liječnika nije ozbilnije prirode. Kažu da je bio malo jači udarac, ali da je sve OK. Ipak ću biti spreman za Ligu 8.”, kaže uzdanica tuzlanskih navijača.
 
Iako po kvaliteti nije u samom vrhu bh. košarku, ekipa Sloboda Dite nema namjeru jeftino prodati kožu.
 
“Cilj ekipe je ulazak u Play Off, tako da ove sezone nije realno očekivati ulazak u NLB ligu.”, oprezan je Jovanović. “Ali, ako nam se ukaže šansa pokušaćemo da je iskoristimo. Ove sezone smo pokazali kako možemo biti neugodni. Ulogu favorita ćemo prepustiti drugima, ali svima ćemo pokušati da pomrsimo račune i pokazati da smo jako kvalitetna ekipa.”
 
Povratnik u Tuzlu, Jovanović je vrlo brzo izrastao u miljenika domaćih navijača. Međutim, ukoliko nastavi sa dobrim partijama, teško je očekivati da će karijeru nastaviti na nivou bh. Lige 13.
 
“U Tuzli mi je sjajno.”, tvrdi on. “Od trenera Muminovića sam dobio veliku slobodu u igri, a i direktor Žarko Vujović je bio stvarno korektan prema meni. Kao i svaki igrač u ovj ligi želim da igram NLB ligu što prije, tako o ostanku u Slobodi još ništa konkretno ne mogu da kažem.”
 
Dobre igre nisu ostale nepreimjećene ni od strane KS BiH i selektora Bajramovića, pa je tako vrlo izvjesno da ćemo Jovanovića gledati i u dresu nacionalne vrste.
 
“Ja sam izražio želju da obučem dres reprezentacije BIH. Nedavno sam od KS Srbije dobio zeleno svjetlo da mogu nastupati za reprezentaciju BIH, što je naravno vrlo pozitivno, ali moram još da dobijem i dvojno državljanstvo, jer mi je to uslov da mogu nastupati za reprezentaciju ove zemlje. Moja želja nije upitna i sada je sve na selektoru.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.