Jovanović: Nisam drugo ni očekivao

U Partizanu ne kukaju zbog teške grupe

Jovanović: Nisam drugo ni očekivao

Košarkaši Partizana su na današnjem ždrijebu grupa za narednu sezonu Eurolige dobili izuzetno tešku grupu, ali trener Partizana Vlada Jovanović kaže da je nešto takvo i očekivao.

Partizan je predvođen Duškom Vujoševićem prošle sezone napravio veliki rezultat plasmanom u polufinale ovog takmičenja, a u narednoj sezoni malo ko očekuje da se takav rezultat ponovi.

Izabranici novog, mladog trenera Vlade Jovanovića su smješteni u grupu A s Cajom Laboral, Maccabijem, Prokomom, Žalgirisom i jednim kvalifikantom.

„S obzirom da smo bili u trećem šeširu znali smo da ćemo već u startu dobiti dvije veoma snažne euroligaške ekipe i znali smo da ne možemo da izbjegnemo ekipe koje su bile dobro plasirane u prethodnoj sezoni. Sve grupe imaju snagu, ali ću se usresrediti prvenstveno na našu”, kaže Jovanović.

“Caja Laboral je šampion Španije, biti prvi u ACB ligi govori dovoljno. Potom Maccabi, koji nam je prošle godine bio protivnik za odlazak na Final Fourr, koji će sigurno ove godine napraviti bolji tim. Prokom je u prethodnoj sezoni do nekog trenutka bio iznenađenje takmičenja i ove godine ima stabilan budžet, a i iste ambicije. Žalgiris je kao i Maccabi ušao u potpuno novi projekat”, nastavlja Jovanović.

Pored klubova koji se već znaju da će igrati protiv Partizana naći će se I jedan od kvalifikanata. Ko god da bude biće jak protivnik crno-bijelima koji će naredne sezone vjerovatno ostati bez nekoliko igrača iz prošle sezone.

“Što se tiče B kvalifikanta, situacija će biti zanimljiva s obzirom da se u tom kosturu nalaze dva odlična kluba. Jedan od njih je jak klub Himki iz Moskve koji ima odličan budžet i atinski Maroussi sa kojim smo se sastali prošle sezone. Sasvim je sigurno da neće biti lako, ali tu smo da igramo i damo na svakoj utakmici svoj maksimum”, zaključio je Vlada Jovanović, prošle sezone pomoćnik Vujoševića, a sada prvi trener Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.