Jovanović: Olimpija je favorit
Jovanović će i večeras biti zadužen za organizaciju Bosnine igre

Bosna večeras u Tivoliju

Jovanović: Olimpija je favorit

Bosna ASA BH Telecom večeras u Ljubljani igra svoju treću utakmicu u NLB ligi ove sezone. Protivnik je Union Olimpija, ove sezone najozbiljniji kandidat za naslov prvaka i dugogodišnji učesnik Eurolige na čijoj klupi sjedi bivši trener Bosne Jure Zdovc.

Prve dvije utakmice košarkaši Bosna ASA BH.Telecoma su apsolvirali s polovičnim uspjehom. Nakon poraza u prvom kolu od Zagreba Bosna je u drugom kolu bila bolja od kragujevačkog Radničkog, a večeras Studenti igraju prvu gostujuću utakmicu, i odmah protiv najtežeg protivnika, Union Olimpije u Ljubljani.

Igrači našeg viceprvaka u ovoj sedmici imaju dvije veoma teške utakmice, jer odmah nakon dvoboja s Olimpijom slijedi put u Zagreb u goste novom članu NLB lige Cedeviti koja je u prva dva kola upisala pobjede. Atmosfera u ekipi Bosne je više nego dobra pred utakmicu sa slovenačkim prvakom.

"Olimpija je favorit u ovoj utakmici i mi u Ljubljanu idemo rasterećeni u nadi da pokušamo iznenaditi. Olimpija je član Eurolige i ima zaista odličan tim pokriven na svim pozicijama od playmakera do centra. U svom timu imaju nekoliko vrhunskih i iskusnih igrača kao što je Sani Bećirovič", rekao je pred polazak u Ljubljanu za Sportsport.ba prvi play Bosne Zlatko Jovanović.

Prve dvije utakmice igrači Bosne su odigrali s dosta grča i oscilacija u igri, što je vjerovatno rezultat teških priprema, ali i još nedovoljne uigranosti tima, ali je druga utakmica protiv Radničkog bila mnogo bolja od one prve sa Zagrebom, s čime se slaže i naš reprezentativac.

"U prvoj utakmici protiv Zagreba bilo je mnogo pritiska što se osjetilo i u igri i rezultatu, dok je protiv Radničkog sve izgledalo mnogo bolje. NLB je teško i izjednačeno takmičenje u kojem svak svakoga može dobiti".

U prethodne dvije utakmice Jovanović je na parketu provodio mnogo vremena, ali bi dolazak mladog Mirze Sarajlije trebao rasteretiti Jovanovića. Još uvijek se to toliko ne osjeti, ali kako prvenstvo bude odmicalo sigurno je da će igračima trebati dosta svježine.

"Mirza Sarajlija je vrlo dobar igrač. Iako je dosta mlad već ima iskustvo igranja u Euroligi što će nam mnogo koristiti u nastavku sezone. Odlično pokriva pozicije jedan i dva. Ipak, jedan igrač ne znači ništa, bitno je da djelujemo dobro kao kolektiv i onda će doći i rezultati", završio je svoj razgovor za naš portal Zlaja Jovanović.

Olimpija je, kao što je i Jovanović istakao, jedan od najjačih klubova u NLB ligi. Odlično pokriveni na svim pozicijama, ali nisu nepobjedivi. Prva zvijezda tima je slovenački reprezentativac Sani Bećirovič, a odličnu formu je već uhvatio i sjajni šuter Sašo Ožbolt, koji se nakon niza povreda konačno vraća u formu od prije nekoliko sezona. Nasuprot Bosne večeras će se naći i prošlosezonski play Studenata Dušan Đorđević, a tu je i Edin Bavčić.

Olimpija je na svom parketu favorit protiv bilo kojeg tima u NLB ligi, ali ako se zaustave Ožbolt, Bećirovič i odlični Matt Walsh Bosna ima šansu da iznenadi. Ipak, za pobjedu nad Euroligašem potrebno je prije svega smanjiti broj izgubljenih lopti koji je u duelu protiv Radničkog bio nedopustiv.

Utakmica u Ljubljani u dvorani Tivoli počinje večeras u 20:00 sati, a direktan prenos se može gledati na slovenačkom sportskom kanalu Šport TV 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.