Jovanović out, Kojadinović in
Jovanović se povrijedio minut prije kraja treće četvrtine

Povreda playmakera Studenata

Jovanović out, Kojadinović in

Nakon odlične tri četvrtine u Zagrebu, sarajevska Bosna praktično je spremila u džep debitanta u ligi,  Cedevitu, a onda je veliki maler zaustavio Studente na putu ka prvoj ovosezonskoj gostujućoj pobjedi. Jedan od ključnih šarafa u Vukoičićevoj igri, Zlatko Jovanović bez kontakta, u naizgled potpuno čistoj situaciji, ozbiljno je povrijedio stopalo. Da sve nije tako crno, ipak govori činjenica da su u Bosni promptno reagovali i još večeras u Sarajevo slijeće bivši bh. reprezentativac Feliks Kojadinović.

Bosna je u finišu treće četvrtine u Zagrebu imala 7 poena prednosti, a onda je stigla povreda Jovanovića. Playmaker bordo tima krenuo je izvesti aut, sa klupe je već ustao Muhamed Pašalić koji je trebao odmoriti do tada odličnog Jovanovića, a onda se ovaj bez ikakvog očiglednog razloga uhvatio za stopalo, govore svjedoci. Do kraja susreta peh Sarajlija iskoristili su iskusni igrači Cedevite, okrenuli “vodu na svoj mlin” i rutinski došli do pobjede koja im je već bila izmakla nakon 30 minuta igre.

Iako naizgled ničim isprovocirana, Jovanovićeva povreda nije ni u kom slučaju bezazlena, a o dužini perioda koji će playmaker Studenata morati pauzirati znaće se više tek nakon detaljnijih pretraga. Ono što je sigurno, Sarajlije neće moći računati na svoje najveće pojačanje u derbiju sa Širokim koji dolazi već u petak.

Bosna bez Jovanovića teško da će biti isti tim koji je počeo sezonu. Studenti su polako počeli da se uigravaju, nakon loše igre i poraza od Zagreba, stigla je pobjeda na domaćem terenu, onda tridesetak dobrih minuta u Ljubljani, te još bolja partija kod Cedevite. Izabranici Vlade Vukoičića trebaju još mnogo raditi, ali pomak u igri je evidentan. Međutim, sada su se stvari okrenule.

I ovako kratka klupa bordo tima teško da može izgurati izostanak jednog od najboljih igrača, a toga su svjesni i u upravi kluba. Zato će još večeras u Sarajevo stići bivši bh. reprezentativac Feliks Kojadinović koji će, iako po vokaciji nije prava “jedinica” zauzeti Jovanovićevo mjesto u timu. Novonastala situacija primoraće Vukoičića da se prilagodi i donekle izmjeni koncept sa kojim je počeo sezonu. Veći teret moraće iznijeti mladi Mirza Sarajlija koji do sada zbog povrede nije dobio pravu priliku da pokaže raskoš svog talenta, a dodatni trud moraće uložiti i Muhamed Pašalić koji je često znao izgubiti koncentraciju kada je to najbitinije, ali i nanizati odlične poteze kada to mnogi od njega i ne očekuju.

Feliks Kojadinović (198, 30) karijeru je počeo u banjalučkom Borcu u vrijeme kada je ovaj klub bio u vrhu bh. košarke. Odatle je otišao u Vojvodinu, a nakon toga u grčki PAOK i Maroussi sa kojim je igrao i Eurocup. Iz Grčke Kojadinović odlazi u Rusiju gdje je igrao za Samrau, a potom u ukrajinski Cherkasy. Bh publika ga se sjeća po dobrim partijama u dresu reprezentacije u vrijeme kada je na kormilu našeg najboljeg tima sjedio Nenad Marković.

Kojadinović u Sarajevo dolazi na probu, a nakon što se stručni štab Studenata uvjeri u njegove kvalitete potpisaće ugovor sa nekadašnjim prvakom Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.