Joventut slavio u Malagi
Vrlo dobra partija Vuleta Avdalovića

ACB liga

Joventut slavio u Malagi

Danas su odigrane četiri utakmice četrnaestog kola ACB lige u kojima je prikazana odlična košarka. Veliki derbi je odigran u Malagi gdje je domaća Unicaja poražena od DKV Joventuta.

Nihad Đedović je odigrao solidnu utakmicu u porazu svog Xacobea, dok Mirza Teletović večeras igra tešku utakmicu protiv Cajasola. Ipak, sva pažnja ovog vikenda je uperena na košarkaški El Classico između Reala i Barcelone koji se igra večeras.

Alicante je na svom parketu bio bolji od Xacobea sa 82:75. Utakmica je bila izjednačena sve do posljednjih deset minuta utakmice koje domaći igrači dobivaju sa 22:16 i rješavaju utakmicu u svoju korist.

Prvo ime pobjedničkog tima bio je Vule Avdalović sa 14 poena, Kyle Hill, Mario Austin i Mario Stojić su dodali po 10 poena. Kod Xacobea je Rayshawn Terry sa 24 poena bio najbolji, Javier Bulfoni je dodao 13, Rafael Hettscheimeir  12 poena i 10 skokova, a naš Nihad Đedović je upisao 7 poena.

U jednom od derbija kola Juventut je slavio u Malagi kod Unicaje sa 78:76. Unicaja je u posljednjih deset minuta ušla sa prednošču od šest poena, ali Juventut odigrao odlično posljednjih deset minuta (26:16) i meč riješio u svoju korist.

Briljantnu utakmicu je odigrao Clay Tucker koji je postigao 33 poena i imao čak sedam blokada. Hernandez Sonseca je dodao 13 poena, a Luka Bogdanović 10 poena. Kod Unicaje su najbolji bili Taquan Dean sa 20 i Joel Freeland sa 15 poena.

Murcia je pod vodstvom novog trenera Edua Torresa upisala drugu pobjedu. Ovaj put Murcia je bila bolja od Gran Canarije sa 86:83. Prvo ime pobjedničkog tima bio je Miloš Vujanić sa 24 poena, dok je Vlado Šćepanović dodao 17. Jaycee Carroll je sa 21 poenom bio najbolji kod Canarije.

Najsigurniju pobjedu je upisao Lagun Aro protiv Estudijantesa (86:74). Poljski reprezentativac Michal Ignerski je sa 19 poena bio prvo ime Laguna, Antwain Barbour je dodao 18 poena, dok je Argentinac Pancho Jasen sa 19 poena bio prvo ime Estudijantesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.