Bh. juniori bolji od Ukrajine

Zanimljiv meč, ali i pobjeda naših momaka

Bh. juniori bolji od Ukrajine

S. Mlaćo

Muška juniorska (U-18) reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas Ukrajinu na Evropskom prvenstvu B divizije.

Izabranici selektora Aleksandra Ćikića veći dio meča su bili u vodstvu i na koncu ostvarili pobjedu rezultatom 83:72.

Sutra će s pobjednikom meča Sjeverna Makedonija – Estonija igrati za 13. mjesto na EP.

Prethodno su naši momci poraženi od Islanda 86:83.

BiH – Ukrajina 83:72 (14:17, 24:16, 23:21, 22:18)

BiH: Damjanac 4, Djedović 10, Duvnjak 11, Fejzić 17, Zirojević 15, Bećirović, H. Delić 8, Džafić 16, Hrelja, Kuridža, Marković, Šarić 2.

Oglasi

UKRAJINA: Lishchyna 11, Semenchenko 5, Sushkin 7, Sypalo 21, Yiamu 15, Biekietov, Druzheliubov 8, Kolawole, Korotchenko, Kuznetsov, Niematsu, Upyr 5.

Treba istaći da su iz KS BiH danas objavom odali počast legendarnom Sabahudinu Dini Bilaloviću.

"Legendarni Sabahudin Dino Bilalović preminuo je na današnji dan prije 20 godina.

Noseći dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, bio je najbolji strijelac Evropskog prvenstva u košarci 1993. u Njemačkoj, a na utakmici protiv Latvije je postigao čak 36 koševa.

Sa 19 godina bio je najmlađi član sarajevske Bosne koja je 1979. godine osvojila evropski Kup prvaka. Osim za Bosnu igrao je još za KK Vojvodina, Hapoel Naharya (Izrael), Lugo (Španija) i KK Zagreb", stoji u objavi KS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi