Jure Zdovc novi trener Olimpije

Traži se izlaz iz rezultatske krize

Jure Zdovc novi trener Olimpije

Bivši igrač i sportski direktor Olimpije, Jure Zdovc zamijenio je Aleksandra Džikića na klupi najtrofejnijeg slovenskog tima.

Stručnjak koji je u prošloj sezoni sarajevsku Bosnu vodio do naslova prvaka BiH, te ubacio naš tim među 32 najbolja u ULEB kupu nastavak karijere potpuno je vezao za svoju domovinu. Nakon što je preuzeo slovenački nacionalni tim, Zdovc se prihvatio i najodgovornijeg mjesta u velikoj Union Olimpiji koja je trenutno u rezultatskoj krizi.

Svoju prvu priliku da popravi relativno loš skor Olimpije u NLB ligi, Zdovc će imati već sutra na teškom gostovanju u Zadru.
 
Sada već bivši trener, Aleksandar Džikić nije jedini koji je zbog loših rezultata napustio Zmajčeke. Uz njega, iz Tivolija je otišao i podpredsjednik upravnog odbora Peter Vilfan, a u Sarajevu omiljeni Zdovc stigao je da pokuša razbuditi uspavanog giganta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.