Jusuf Nurkić će za ovu sezonu zaraditi poprilično zanimljivu cifru?
Fantastični bh. košarkaš igra odličnu sezonu. Jedan je od najboljih centara NBA lige i to iz utakmice u utakmicu pokazuje (Foto: EPA)

Bosnian Beast je najplaćeniji bh. sportista

Jusuf Nurkić će za ovu sezonu zaraditi poprilično zanimljivu cifru?

M. Šljivak

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić proteklog ljeta je potpisao produžetak saradnje sa Portland Trail Blazersima.

Za novi četverogodišnji ugovor Nurk bi trebao zaraditi gotovo 50 miliona dolara, ali će četvrte godine imati opciju da izađe iz ugovora.

Iako mnogi smatraju kako je Nurkić mogao uzeti i više novca, on se odlučio ostati tamo gdje mu je najbolje i prihvatio je nešto manji ugovor od Trail Blazersa.

Ove sezone će Bosnian Best zaraditi poprilično zanimljivu cifru. Ona iznosi tačno 11,111,111 ili slovima rečeno jedanaest miliona, sto jedanaest hiljada i sto jedanaest dolara.

Ovo je svakako veoma interesantna cifra koja se ne pojavljuje često u ugovorima i itekako privlači pažnju.

Nurkić će već naredne sezone imati na računu dodatnih 12 miliona dolara, a ta cifra će rasti sve do kraja ugovora.

Jusuf Nurkić ove sezone igra najbolju košarku karijere. Iako nema previše šuteva po utakmici, lagano ubacuje 15.4 poena i bilježi 10.4 skoka i 3.2 asistencije.

Sa 24 godine još ima itekako prostora za napredak i sigurno je da nas tek čeka ono najbolje od njega.

Top Komentari

Haroni
Bravo Juka, nastavis li tako i legendarnog Sabonisa ces nadmasiti. Nego gdje da ti posaljem racun, za sve ove neprespavane noci. :) Nagovori te ljude tamo da pomaknu termin za koji sat
2 0
Emir
Slab mu je izgleda menader jer kakvi sve panjevi uzimaju guarantee 15, 20 milion po sezoni.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi