Jusuf Nurkić ostvario double-double, Portland u odličnoj utakmici pobijedio Houston
Foto - Screenshot

NBA liga

Jusuf Nurkić ostvario double-double, Portland u odličnoj utakmici pobijedio Houston

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi pobijedili su na svom parketu Houston Rocketse nakon produžetka rezultatom 128:126 i došli su do prve pobjede ove sezone.

U zaista fenomenalnom meču pobjednik je odlučen nakon produžetka. CJ McCollum je pogodio trojku na šest sekundi do kraja za 128:126, da bi u napadu za izjednačenje James Harden pogriješo i Trail Blazersi su mogli da slave pobjedu.

Sama utakmica donijela je dosta preokreta. Tokom prvog poluvremena Rocketsi su većinom kontrolisali rezultat, a u jednom trenutku su imali i 16 poena prednosti. Na odmor su otišli sa plus 10, 58:68.

Uspio se Portland vratiti u trećoj dionici i nakon dugo vremena i povesti 75:74. Uslijedila je potom jako uzbudljiva utakmica, domaći su uspjeli prokockati šest poena viška na nešto više od minut do kraja i otišlo se u produžetak. Tamo smo vidjeli sjajnu igru sa obje strane, a na kraju je ipak Portlad stigao do trijumfa.

Jusuf Nurkić je odigrao jako dobar meč. Za 35 minuta ubacio je 12 poena i uhvatio je 11 skokova, a ovom učinku je dodao i šest asistencija.

Trail Blazerse je predvodio CJ McCollum sa 44 poena, Damian Lillard je dodao 32, a na drugoj strani James Harden je imao 44 poena i 17 asistencija, a Christian Wood 31 poen i 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi