Jusuf će za svog brata biti ''mala maca'': Najmlađi od Nurkića je sa 14 godina prava "mrcina"

Djeluje dominantno

Jusuf će za svog brata biti ''mala maca'': Najmlađi od Nurkića je sa 14 godina prava "mrcina"

Admin Čaušević

Jusuf Nurkić je već neko vrijeme među najboljim centrima NBA lige. 

Porodicu Nurkić je uvijek krasila krupna građa. Otac Hariz je visok 213 cm i vaga više od 200 kilograma. Svojevremeno je bio policajaca, a koliko je snažan govori i činjenica da je jedne prilike u kafani sam pretukao 14 osoba.

Kako jabuka ne pada daleko od stabla nije nikakvo iznenađenje što su i njegovi sinovi Jusuf i Kenan prave ''mrcine" s obzirom na konstituciju.

Jusuf Nurkić's father (7', 400 lbs. Ex-cop who fought off 4 people once) :  r/AbsoluteUnits

Jusufa (27) manje-više poznaje cijeli svijet. Radi se o jednom od najboljih centara NBA lige i dugogodišnjem članu Portlan TrailBlazersa s kojim je nedavno potpisao novi ugovor vrijedan 68 miliona dolara.

Sjajni košarkaš je visok 213 cm i vaga 132 kilograma, a njeov 14-godišnji brat Kenan ozbiljno mu prijeti da ga ugrozi, barem kada je u pitanju fizički izgled.

Oglasi

Naime, Kenan je već sada visok skoro 2 metara, a interesantno da nosi oburću broj 51.5. U poređenju kada je Jusuf bio uzrasta najmlađi od Nurkića je napredniji od starijeg brata.

Kada je imao 13 godina Kenan je vagao 67 kilograma, a u međuvremenu je povećao kilažu te narastao za skoro 20 centimetara.

Inače, dečko rođen 2007. godine će svoj košarkaški put nastaviti u u BiH. Postat će član OKK Sloboda, a u Tuzli će upisati i Gimnaziju.

Jusuf je ranije prognozirao da će njegov brat sigurno završiti u NBA ligi, ostaje da vidimo da li će se to i zaista desiti.

Inače, zvijezdu Portland Trail Blazersa uskoro očekuju obavez u reprezntaciji BiH jer slijedi nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a zatim i Eurobasket. Brat Kenan će sigurno biti među njegovim najvećim navijačima.

Top Komentari

zilan66
Ebote juce ste pisali broj patika 49,sto mu noga masalla brzo raste,i jos nesto babo je pretukao 15 osoba i dvije lakse povrijeđene.
4 1
Mowzilla
Neka te sine u Evropi, razapinjat ce te kao brata sto ne igras za repku...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi