Jusuf Nurkić ponovo van parketa
Foto: Portland Trail Blazers

Doživio potres mozga

Jusuf Nurkić ponovo van parketa

M. Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić neće igrati u večerašnjoj utakmici NBA predsezone protiv Phoenix Sunsa.

Nekoliko dana pred start nove sezone Nurkić je ponovo prinuđen propustiti jedan meč i to zbog potresa mozga.

Bh. košarkaš je tokom meča sa Sacramento Kingsima doživio žestok udarac i na kraju se ispostavilo kako se radi o potresu mozga i odlučeno je da on večeras odmori u duelu protiv Phoenixa.

Nurkić je tokom NBA karijere imao velikih problema s povredama. Po sezoni je propuštao gotovo 30 utakmica zbog različitih problema, a posljednja je došla u finišu prošle sezone, kada mu je stradala fibula.

Česte povrede mogle bi utjecati na ponudu Portlanda za produženje saradnje. Iako je Nurkić jedan od boljih centara, problemi sa zdravljem bi mogli na stol donijeti mnogo manju ponudu od očekivane.

Jusuf Nurkić ulazi u svoju četvrtu NBA sezonu. Pored Portlanda nastupao je i za Denver Nuggetse, a u karijeri je na prosjeku od 8.5 poena i 6.4 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi