Jusuf Nurkić potpisao za Zadar

Novi klub za mladog centra

Jusuf Nurkić potpisao za Zadar

Midhat Šljivak

Kao što je SportSport.ba ranije najavljivao, mladi centar reprezentacije Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić, novi je igrač Zadra.

Nurkić će do kraja sezone nastupati kao pozajmljen igrač iz Cedevite, gdje dolaskom našeg selektora Ace Petrovića nije dobio priliku za igru, a naš košarkaš je potom zatražio posudbu, koja je danas i ozvaničena potpisom za Zadar.

Jusuf je za SportSport.ba potvrdio da prelazi u Zadar, te je istakao kako mu je drago što će nositi dres tako velikog kluba.

"Drago mi je što ću igrati za tako veliki klub, koji ima veliku tradiciju. Vjerujem da mogu dosta pomoći Zadru i sve ću učiniti da klub ostvari svoje ciljeve. Trener je fantastičan, publika je strašna, svi se razumiju u košarku. Stvarno mi je velika čast što ću igrati za Zadar", rekao je Nurkić za SportSport.ba

Svoj debi u dresu Zadra, Nurkić će imati već u nedljelju kada njegov novi tim dočekuje ekipu Krke iz Novog Mesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.