Lillard i McCollum utučeni zbog Nurkića, ali poručuju: Prolazio je on i daleko gore stvari...

Nova povreda bh. košarkaša

Lillard i McCollum utučeni zbog Nurkića, ali poručuju: Prolazio je on i daleko gore stvari...

E. Škorić

Jusuf Nurkić je u srijedu odigrao najbolju utakmicu ove sezone u NBA ligi, a sinoć je zadobio tešku povredu.

Najbolji košarkaš BiH opet je teško povrijeđen. Slomio je zglob ruke i evidentno je da će jedno duže vrijeme pauzirati, mada još nema zvanične potvrde o težini povrede i koliko će zaista centar Portlanda izbivati s parketa.

Ovo mu je druga teška povreda, no ipak znatno lakša od one s kraja 2019. godine, kada mu je slomljena potkoljenica i kada je morao da pauzira duže od godinu dana.

Nakon što se vratio na teren svojim sjajnim igrama je svima dao do znanja koliko je važan igrač za Portland. Zahvaljujući napornom radu sa svojim ličnim trenerom Brankom Barbićem uspio se brzo vratiti u formu, no onda se desi opet povreda...

"Siguran sam da je teško, ali on je snažna osoba. A dobra je vijest da je riječ o povredi ruke, za razliku od prošle povrede. Prošao je puno toga teškoga, puno više od same povrede ruke", rekao je Nurkićev saigrač CJ McCollum.

I najbolji igrač TrailBlazersa Damian Lillard osvrnuo se na nesretnu povredu.

"Uvijek je teško kada se dese takve stvari. Svake godine nam se to dešava. Nažalost, opet je to Nurk. Ovo je užasna vijest za Portland, ali nadam se da ćemo i bez Nurka ostvariti dobre rezultate, a njemu svi želimo što lakši i brži oporavak".

“Prevalio je dug put da se oporavi od prethodne povrede. Prilično je grubo započeo sezonu, ali izgledalo je kao da se već vraća na pravi put. Očito je ovo vrlo težak udarac za njega, kao i za sve nas ”, priznao je trener Terry Stotts nakon utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi