Nurkić perfektan sa linije bacanja, Garza ubacio pet poena
Foto - Portland Trail Blazers

NBA liga

Nurkić perfektan sa linije bacanja, Garza ubacio pet poena

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi savladali su kao gosti Houston Rocketse rezultatom 104:92 i došli su do prve gostujuće pobjede u novoj NBA sezoni.

Ekipa Chaunceyja Billupsa nikako ne briljira ove sezone, ali ovog puta na drugoj strani Rocketsi nisu bili preveliki problem.

Trail Blazersi su bez problema stigli do pobjede, a bh. centar Jusuf Nurkić stigao je bez puno muke do  učinka od 10 poena i devet skokova.

Nurk gotovo da nije ni pokušavao na koš. Šutirao je samo tri puta (1/3), ali je imao 10 od 10 sa linije slobodnih bacanja za ukupno 12 poena. Uhvatio je 10 skokova, imao je tri ukradene lopte i dvije asistencije.

Najefikasniji u pobjedi Portlanda bio je Damian Lillard sa 20 poena, dok je kod Rocketsa Kevin Porter JR ubacio 18 koševa.

Detroit Pistonsi poraženi su na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa rezultatom 98:78.

Potencijalni bh. reprezentativac Luka Garza proveo je na parketu 14 minuta u dresu Pistonsa i imao je učinak od pet poena (2/4) te dva skoka i dvije asistencije.

Cavse je do trijumfa u ovom meču vodio Darius Garland sa 21 poenom, dok je kod Pistonsa najefikasniji bio Jerami Grant sa 16 koševa.

Top Komentari

nije.suplja
Jel pito iko ovog Garz hocel igrat za nas ili samo spekulisemo da je potencijalni. Da ne ode za susjede igrat, takva nam je praksa jbg
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi