Jusuf Nurkić se neće vratiti u Evropu!

Ostaje u NBA ligi

Jusuf Nurkić se neće vratiti u Evropu!

Midhat Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić fantastično je započeo NBA karijeru u dresu Denver Nuggetsa.

Međutim, iako je pružao mnogo bolje partije od direktnih konkurenata na poziciji centra Timofeya Mozgova i JaValea McGeeja, Nurkić je u posljednjim utakmicama sjedio na klupi.

Razlog što Nurkić sjedi na klupi su poznati. Nuggetsi čine sve kako bi se riješili McGeeja, te još jednog visokog igrača JJ Hicksona. Trener tima iz Colorada Brian Shaw zbog toga pruža mnogo više prostora za igru ovim košarkašima, kao i Mozgovu, što ne ostavlja puno mjesta za Nurkića.

Pojedini mediji u BiH su jedva dočekali da vide Nurkića na klupi. Čak su uspjeli napisati i da će se sjajni bh. centar vratiti u Evropu, ali od toga nema ništa. 

Nurkić će ostati u NBA ligi. To je sasvim jasna stvar. Hoće li i dalje nositi dres Nuggetsa ili pak nekog drugog tima, znaće se u narednom periodu. Postoji mogućnost i trejda, a već sada je velika zainteresovanost za usluge našeg centra.

Jusuf je pred izlazak na draft imao vrhunsku ponudu od Fenerbahčea. Nudili su Turci pet miliona eura za ugovor, ali se naš košarkaš odlučio okušati u NBA ligi.

Dakle, Nurkić će ostati u NBA ligi. Povratak u Evropu je samo prazna priča i nešto što je u ovom trenutku i te kako daleko od istine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti