Jusuf Nurkić zbog domovine otkazao učešće na All-Staru?

Mladi centar stigao u Bosnu i Hercegovinu

Jusuf Nurkić zbog domovine otkazao učešće na All-Staru?

Košarkaš Denver Nuggetsa i reprezentativac Bosne i Hercegovine otkazao je učešće na NBA All-Star vikendu, na koji je pozvan naknadno nakon što je Koskas Papanikolaou "otpao" sa liste učesnika.

Mladi centar je igranje na Rising Stars Challengeu otkazao zbog privatnih obaveza, a ispostavlja se da je Jusufova glavna privatna obaveza bila njegova domovina. 

Naime, pauzu od četiri dana u NBA ligi najperspektivniji bh. košarkaš iskoristio je za posjetu svojoj domovini. Iako će gotovo samo u putu provesti dva dana, košarkaš Denver Nuggetsa je poželio po svaku cijenu posjetiti rodni kraj.

Jedan od najboljih rookieja ove NBA sezone našao je vremena da obiđe i Mejdan, a mladi Tuzlaci nisu željeli propustiti priliku za slikanje sa igračem koji svoj košarkaški hljeb zarađuje u najjačoj ligi na svijetu. 

Uprkos činjenici da je propustio All-Star vikend, Nurkiću će pauza dobro doći da odmori svoja umorna leđa, a bosanska hava će mu u tome svakako malo pomoći. Možda će na kraju iz svega na kraju najviše profitirati domovina i Jusuf.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.