Jusup više nije trener Širokog
Jusup odlazi iz Širokog nakon samo 7 dana

Potvrđeno

Jusup više nije trener Širokog

Danijel Jusup nakon samo sedam dana na klupi Širokog Eroneta nije više trener momčadi sa Pecare. Naime, kao što smo već pisali, Jusup je dobio primamljivu ponudu Zadra i kako stvari stoje, on je novi trener Zadra.
Uprava zadarskog kluba najavila je konferenciju za novinare danas u 12 sati i na njoj će službeno biti predstavljen novi trener.

Uz to, raskid ugovora sa prvakom BiH tražio je i Frano Čolak.

Široki Eronet je tako u samo desetak dana ostao dva puta bez trenera. Prvo je Vlašić dao ostavku nakon serije loših rezultata u NLB ligi, a sve je dodatno „začinio“ poraz u Čapljini i ne prolazak u polufinale Kupa BiH.

Nakon toga se špekuliralo o nekoliko imena, a  na kraju je između nekoliko kandidata izabran Danijel  Jusup.

Širokobriježani u subotu igraju vrlo važan susret i BiH derbi sa Bosnom ASA BHT. Momčad će sa klupe voditi pomoćni trener Ivan Velić.

Čolak tražio raskid ugovora

Frano Čolak, igrač koji je došao  nakon nekoliko kola u Široki Eronet, je zatražio raskid ugovora jer je nezadovoljan igrama koje pruža. Ostaje vidjeti da li će Uprava Širokog prihvatiti ovu odluku.

Sjednica Upravnog odbora kluba sa Pecare je zakazana za večeras i na njoj će se prvenstveno raspravljati o ovim događajima u vezi trenera te o sljedećim koracima.

Što se tiče momčadi Širokog, mladi playmaker Josip Naletilić je izvan pogona jer je u utakmici sa Hemofarmom ozljedio zglob dok je mladi Ivan Ramljak bolestan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.