"Kada mi je Bryant opsovao na bosanskom mislio sam da nisam dobro čuo, a onda je to uradio ponovo"
Jusuf Nurkić je u intervjuu otkrio neke do sada nepoznate stvari

Košarkaš Portlanda je izjavio da mu je Kobe Bryant bio idol dok je odrastao

"Kada mi je Bryant opsovao na bosanskom mislio sam da nisam dobro čuo, a onda je to uradio ponovo"

S. Pašalić

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić gostovao je na ESPN-u gdje je u opuštenom izdanju govorio o mnogim stvarima.

Pitanje koje je kod Nurkića donijelo najviše uzbuđenja je bilo o tome da kaže šta misli o Kobeu Bryantu.

"Dok sam odrastao bio je moj idol, krenuo sam kasno igrati košarku, sa 14 godina, i samo glednje njega i instikt koji ima za košarku i želja da bude najbolji je bilo nevjerovatno", rekao je Nurkić.

Zatim je bh. centar opisao kako je izgledalo kada je prvi put igrao protiv Kobea Bryanta.

"Nisam znao gdje se nalazim, samo sam gledao u Kobea, trener je morao da mi pokaže u kojem pravcu treba da idem, jer sam se pogubio", izjavio je Nurkić.

"Kada sam ušao u igru, morao sam da ga čuvam u pick and rollu. Odmah sam pomislio: Trebam se zamijeniti s nekim, ne mogu ja to! Nevjerovatno iskustvo."

"Kasnije sam se pitao: Da li sam ja zaista igrao tu utakmicu? Ali najluđi dio priče je da mi u avionu imamo poseban dio za igrače, trenere, medije...Nisam mogao plakati pred igračima, nisam takva osoba. Zato sam otišao na zadnje sjedište i rekao sebi: 'Ne, ja nisam ovo igrao'. Bilo je kao san, ali taj san se ostvario."

"Bilo je sjajno doći u ligu dok on još igra i podijeliti taj trenutak s njim, to je sjajno"

Nurkić je otkrio i da je Bryant u jednoj utakmici psovao na bosanskom jeziku dok je izvodio slobodna bacanja.

"On je izvodio slobodna bacanja, cijelu noć ih je samo pucao. A onda mi je izgovorio riječ na mom jeziku. Prvi put sam pomislio da ne može biti da nešto govori na mom jeziku. Zatim je opet izvodio slobodna bacanja i izgovorio isto. To je bila psovka na mom jeziku. Nekoliko godina kasnije sam saznao da se Bryant trudi saznati ponešto o svakom igraču protiv kojeg igra i tako ga ometa", rekao je Nurkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi