Kada nema Jamesa i Wadea, Bosh "kolo vodi"

Miami slavio u gostima kod Spursa

Kada nema Jamesa i Wadea, Bosh "kolo vodi"

Edmir Škorić

Okršaj San Antonio Spursa i Miami Heata pokvario je trener gostiju Erik Spoelstra, koji je lažirao povrede Lebrona Jamesa i Dwyanea Wadea, uzvrativši tako treneru teksaške momčadi, koji je u prošlom duelu ove dvije ekipe odmarao najbolje igrače.

Prošle godine su Spursi u Miami doputovali bez Tonyja Parkera, Tima Duncana, Manua Ginobilija i Dannyja Greena, što je naljutilo upravu NBA lige, koja je na kraju i novčano kaznila klub iz San Antonija.

 

Spoelstra, trener Miamija, nije ostao dužan. Sinoć je Jamesa i Wadea u zapisniku naveo kao povrijeđene, iako su obojica doputovali u Teksas. Susret je upola manje bio atraktivan, ali i pored izostanka dva glavna igrača gosti dolaze do pobjede (88:86).

 

Chris Bosh je ubacio tri trice (nije prvoaprilska šala),  a posljednju za pobjedu 1.1 sekundu prije kraja. Bosh je ubacio ukupno 23 koša, Ray Allen 14, Norris Cole 13, a Mike Miller 12 poena. Na drugoj strani Tim Duncan i Kawhi Leonardo su ubacili po 17 koševa. Parker je ubacio 12 poena uz pet skokova i osam asistencija.

 

Miami u preostalih devet utakmica regularnog dijela sezone može i kalkulirati, obzirom da je potvrdio prvo mjesto Istočne konferencije. 

 

New York Knicksi su u Madison Square Gardenu sa 108:89 savladali Boston Celticse. Carmelo Anthony je ubacio 24 koša i upisao 10 skokova, dok je J.R. Smith ubacio 15 uz 12 skokova. New Yorku je ovo bila osma vezana pobjeda.

 

U redovima Celticsa Jeff Green je bio najefikasniji sa 27 koševa, dok je Paul Pierce dodao 24 uz 15 skokova. 

 

NBA liga, nedjelja:

Washington – Toronto 109-92 (Wall 18k, 6s, 10a / Valančiunas 18k, 10s)

New Orleans – Cleveland 112-92 (Vasquez 25k, 9a / Irving 31k, 6a)

Chicago – Detroit 95-94 (Deng 28k, 9s / Monroe 18k, 10s)

San Antonio – Miami 86-88 (Duncan 17k, 12s / Bosh 23k, 9s)

New York - Boston 108-89 (Anthony 24k, 10s / Pierce 24k, 15s, 5a)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.