Kako su trgovali NBA klubovi

Ko je dobio, a ko izgubio u zadnjem danu tradea?

Kako su trgovali NBA klubovi

M. Skaka

Posljednji dan za trgovanje u NBA ligi je prošao i sada možemo ocijeniti kako je ko prošao.

Veliki dobitak ostvarili su San Antonio Spursi u dealu koji je Richarda Jeffersona odveo u Golden State Warriors, a Stephena Jacksona vratio u San Antonio. Jackson će popuniti upražnjenu poziciju šutera u ekipi Spursa, te dodati neophodnu dozu adrenalina ekipi i pomoći im da zadrže poziciju koja vodi u playoff.

Dobitnici su sigurno i LA Lakersi koji nisu samo pojačali ekipu sa Ramonom Sessionsom i otarasili se Dereka Fishera, već su uspjeli zadržati sve integralne sastojke svog tima. Sada su popravili poziciju playa i imaju mladog velikog igrača u Jordanu Hillu koji može pomoći Buynamu. Lakersi su nakon tradea dosta jači nego ranije.

Možda i najbolje prošao je Orlando Magic koji nije dobio novog igrača, ali je uspio zadržati svoju najveću zvijezdu Dwighta Howarda na bar još jednu godinu. Sada imaju još vremena da ga nagovore da ostane i duže.

Za razliku od Orlanda, New Jersey Netsi su gubitnici ovog tradea, jer neće imati priliku da Howarda ni naredne godine. Doduše, dobili su Geralda Wallacea, ali to nije to. Također, ovo je vjerovatno početak kraja za Averyja Johnsona u New Jerseyu, a Deron Williams će vjerovatno otići u Dallas u julu. Sve to čini Netse gubitnicima u ovom roku za trejdovanje.

Još jedan veliki gubitnik je Boston. Celticsi nisu ništa uradili da poprave svoju ekipu u ovom roku i ostaće ista ona ekipa koja se bori za mjesto u playoffu. Zadržali su Rajona Ronda, to je dobro, ali ostatak ekipe oko njega nije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.