Kaliniću nije jasno zašto su lopte različite

Nije mu jasno

Kaliniću nije jasno zašto su lopte različite

Edmir Škorić

Srbijanski košarkaš i igrač Fenerbahčea Nikola Kalinić se pita zašto se košarkaška takmičenja igraju s različitim loptama.

Kalinić je na Twitteru postavio pitanje o tome zašto svako takmičenje ima svoje lopte i zašto one u stvari nisu iste za sve?

"Hej FIBA, Evroliga, Asocijacija igrača Evrolige, hajde da imamo istu loptu za sva takmičenja? Šta mislite?", napisao je Nikola Kalinić na svom Twitter nalogu.

Euroligaške utakmice igraju se sa Spaldingovom loptom, a FIBA mečevi sa Moltenovim loptama. VTB lige se pak igrjau sa Wilsonovim loptama...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi