Kanter nagovarao saigrače da se potuku protiv Nurkića i ekipe
Umalo je došlo do tuče

NBA mu sprema kaznu

Kanter nagovarao saigrače da se potuku protiv Nurkića i ekipe

M. Šljivak

Centar New York Knicksa Enes Kanter navodno je nagovarao saigrače na tuču protiv igrača Portland Trail Blazersa.

U duelu odigranom u ponedjeljak Frank Ntilikina i Michael Beasley su dobili tehničke greške zbog žestokih napada na protivnike, a ovaj drugi je ušao u obračun sa bh. centrom Jusufom Nurkićem.

Navodno, turski košarkaš je nagovarao saigrače da igraju žestoko i da se potuku sa protivnicima.

Iako tvrdi da nije napravio ništa loše, spreman je platiti kaznu za riječi kojima je podizao moral saigračima.

"Rukovodstvo tima mi je reklo da ne mogu govoriti takve stvari. Ipak, ja tako pričam. Kada sam spomenuo riječ 'tuča', mislio sam da igraju jače, da se bore žestoko. Žao mi je što su moje riječi pogrešno protumačene. Izvinjavam se svima, moja je greška", istakao je Kanter.

Podsjetimo, Michael Beasley je tokom utakmice Knicksa i Trail Blazersa u Madison Square Gardenu nasrnuo na Nurkića koji ga je 'iskulirao' osmijehom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije