Kapitenska traka za Suada Šehovića
Šehović Suad za primjer

KK Bosna ASA BH Telecom

Kapitenska traka za Suada Šehovića

Jedan od nosilaca igre Košarkaškog kluba Bosna ASA BHT u prošloj sezoni i igrač sa trenutno najvećom ukupnom minutažom u bordo dresu, Suad Šehović nosiće kapitensku traku sarajevskog tima u narednoj sezoni.

Iz Hamze Hume 2 stiglo je priznanje Suadu Šehoviću i nagrada za vijernost klubu i požrtvovanost na parketu u obliku kapitenske trake. Tako će Šehović predvoditi Studente u sezoni u kojoj će Sarajlije pokušati vratiti šampionski pehar u svoje vitrine.

Šehović kapitensku traku preuzima od Gorana Ikonića, ljubimca domaće publike koji karijeru po svemu sudeći nastavlja u Ukrajini.

Studenti na pripreme u Sloveniju putuju  već za tri dana, a nakon Slovenije slijedi provjera na turniru u Mađarskoj, a onda i turniru “Mirza Delibašić” koji će u do sada najjačoj konkurenciji domaćoj publici pokazati stvarnu snagu ekipe koja će u predstojećoj sezoni braniti bordo boje. Naime, ućešće na turniru već su potvrdila tri prošlosezonska Euroligaša, Panionis, Fenerbahce Ulker i Cibona, što je dovoljan garant za istinski košarkaški spektakl u Skenderiji.

U Rogašku Slatinu putovaće Ivan Ivanović, Emir Zimić, Suad Šehović, Nikola Vučurović, Seid Hajrić, Goran Bajić, Božo Đurasović, Matija Češković, Muhamed Pašalić, Eldin Čamdžić, Aldin Klinac, te mladi Ali Demić i Nermin Buza, a datum priključenja Zlatka Jovanovića, kao i Rašida Mahalbašića zavisiće od njihovih reprezentativnih obaveza.

Na pripremama neće biti Amara Suljagića, te Nebojše Anđelića i Kemala Avdića koji će narednu sezonu provesti na posudbi u Slaviji, kao ni Aldina Majstorića koji je iz ličnih razloga odlučio prekinuti profesionalnu košarkašku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti