Karahodžić ostao na VMA, propušta Cedevitu

Ozbiljnija povreda bh. košarkaša

Karahodžić ostao na VMA, propušta Cedevitu

D. Vejo

Mladi reprezentativac BiH i član beogradskog Partizana Kenan Karahodžić, doživio je nezgodnu povredu oka tokom meča FIBA Lige prvaka sa ekipom PAOK-a.

Nakon što se sa timom vratio u Beograd, mladi košarkaš odmah je poslat na VMA (Vojno medicinsku akademiju) gdje je obavio snimanje oka, a u ovom trenutku izvjesno je da će propustiti meč ABA lige sa Cedevitom u Zagrebu.

Nezgoda se dogodila još u prvom poluvremenu pomenutog duela, kada ga je u borbi za loptu slučajno udario protivnički košarkaš Thaddus McFadden, nakon čega Karahodžić više nije bio u stanju da nastavi susret.

"Veliko hvala svima na podršci ovih dana. Tokom jednog duela došlo je do povrede, odmah na licu mjesta mi je ukazana pomoć, a kada sam stigao u Beograd otišao sam na VMA. Sada sam u bolnici na terapijama, sve što mi je potrebno imam ovdje, pa ćemo vidjeti kroz narednih nekoliko dana kakvo će stanje biti", izjavio je bh. košarkaš, Kenan Karahodžić.

Međutim, pod znakom pitanja je i njegov nastup u Kupu Radivoja Koraća koji se igra u Nišu od 15. do 19. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi