Karl Anthony Towns i idućih pet godina u Minnesotti

Sjajni centar nagrađen ugovorom od čak 190 miliona dolara

Karl Anthony Towns i idućih pet godina u Minnesotti

Iako su iz Timberwolvesa najavljivali kako neće još uvijek produživati ugovor sa svojim centrom Karl Anthony Townsom, iz kluba je obznanjeno kako je popularni KAT pristao produžiti vjernost Minnesotti na idućih pet sezona.

Doduše, tim iz Minneapollisa ovu će ljubav u tom periodu platiti masno, čak 190 miliona dolara. Doduše, Towns je taj ugovor i zaslužio jer je od dana draftiranja u junu 2015 godine KAT uvjerljivo najkorisniji igrač ovog tima.

Ovaj ugovor možda i praktički znači kraj suradnje kluba s Jimmy Butlerom koji navodno nije u najboljim odnosima s 23-godišnjim centrom. Butler je i službeno zatražio trade a nije se ni pojavio na Minnesottinom media day-u što potvrđuje da je ovo odlično krilo na izlaznim vratima Wolvesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti