Karlo Matković na "Basketball without borders" kampu u Beogradu

Jedini iz BiH koji je dobio poziv

Karlo Matković na "Basketball without borders" kampu u Beogradu

Naš juniorski reprezentativac Karlo Matković dobio je jedini poziv iz BiH na elitni kamp "Basketball without borders" koji će se sredinom 8. mjeseca  održati u srbijanskoj prijestolnici Beogradu, a organiziraju ga zajedno NBA i FIBA.

Ovaj Livnjak, inače član zagrebačke Cedevite, podsjetimo, bio je dio nesporazuma između KSH i KSBiH koji je na kraju rezultirao time da Košarkaški Savez Hrvatske kao svojevrstan vid odmazde zbog nastupa Matkovića za BiH ne izda dozvolu košarkašu Širokog Ivanu Karačiću dozvolu da igra za seniorsku selekciju BiH jer je kao kadet i junior nastupio za hrvatske reprezentacije.

U svakom slučaju, ovo je veliko priznanje za Matkovića koji je s ostatkom U-18 reprezentacije sprema za EP koje se krajem jula igra u latvijskom gradu Liepaji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi