Katastrofalna noć Paula Georgea, Wade srušio Thundere

Odigrano šest NBA mečeva

Katastrofalna noć Paula Georgea, Wade srušio Thundere

Sinoć je na NBA parketima odigrano šest mečeva.

Oklahoma City Thunderi nikako ne uspjevaju pronaći pravi ritam, a ovog puta ih je porazila ekipa Miami Heata. Meč je protekao u potpunom rezultatskom egalu. Ekipe su u posljednju minutu meča ušle sa neriješenim rezultatom. Samo 15-ak sekundi prije kraja, Thunderi su imali napad za pobjedu, ali je Kevin Durant promašio šut za tri poena, pa je Miamiju ostalo sedam sekundi. Loptu je uzeo Dwyane Wade, gostujući igrači su ga faulirali na prodoru, a on je oba puta bio siguran sa slobodnih bacanja za pobjedu domače ekipe.

Miami Heat je do pobjede vodio upravo Dwyane Wade sa 28 koševa. S druge strane Russel Westbrook i Kevin Durant su imali po 25 poena. 

Košarkaši Denver Nuggetsa konačno su uspjeli da prekinu seriju loših rezultata. Malo ko je očekivao njihovu pobjedu protiv jedne od boljih ekipa Istoka, Toronto Raptorse. Slavili su Nuggetsi rezultatom 106:105, a do pobjede ih je vodio Barton sa 22 poena, dok je Gallinari dodao 21. Najefikasniji košarkaš meča bio je DeRozan sa 34 poena. 

Ekipa San Antonio Spursa upisala je pobjedu na veoma teškom gostovanju kod Memphis Grizzliesa. Slavili su gosti rezultatom 103:83, a do pobjede ih je ponovo vodio nezaustavljivi Kawhi Leonard sa 27 koševa i osam skokova. Marc Gasol je kod Grizzliesa ubacio 15 poena.

Košarkaši Portland Trail Blazersa ove sezone igraju ispod očekivanja, ali su uspjeli na domaćem terenu da pobjede favorizovane Indiana Pacerse u čijim redovima je sinoć potpuno zakazao Paul George. Najbolji košarkaš Pacersa je za 34 minute na parketu ubacio tek 11 poena, a uzeo je čak 17 šuteva. Devet od tih 17 bilo je za tri poena, a ni jednom nije bio uspješan. Domaće je do pobjede vodio Lillard sa 26 poena, dok je McCollum dodao 21. S druge strane, najefikasniji na susretu bio je C. J. Miles sa 27 poena.

Gostujuće pobjede ostvarile su ekipe Orlando Magica i Boston Celtica. Magic je savladao Utah Jazz rezultatom 103:94, dok su Celtici petu gostujuću pobjedu ove sezone ostvarili kod Sacramento Kingsa rezultatom 114:97. 

NBA, četvrtak:

Miami Heat - Oklahoma City Thunder 97:95

Toronto Raptors - Denver Nuggets 105:106

Utah Jazz - Orlando Magic 94:103

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 83:103

Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 123:111

Sacramento Kings - Boston Celtic 97:114

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.