Kaukenas potpisao za Real Madrid
Kaukenas Sienu mjenja Madridom

Novo pojačanje Reala

Kaukenas potpisao za Real Madrid

Stvaranje moćnog Real Madrida počelo je dovođenjem Ettore Mesine na klupu, a nastavlja se stalnim dovođenjem novih igračkih zvijezda. Najnovija ptica koja je sletjela na rame Mesine je sjajni litvanski play Rimantas Kaukenas iz Montepaschi Siene.

32-godišnji playmaker je bio prva opcija Mesine u prijelaznom roku, pa mu je Florentino Perez ispunio veliku želju, a njemu samo ostaje da to sve fino uklopi u jedan sjajan kolektiv kako se gazda ne bi naljutio. 

Kaukenas je ugovor potpisao na godinu dana, a Real će naredne godine imati pravo produženja ugovora, ukoliko naravno u stručnom štabu budu zadovoljni njegovim igrama, a nema razloga da tako ne bude. 

Protekle sezone u dresu italijanskog prvaka Kaukenas je imao statistiku od 13,1 poena u domaćoj ligi, dok je u Euroligi bilježio prosjek od 14,8 poena. 

Kaukenas je u Europu došao prije devet godina nakon završetka studija u SAD-u, a na Starom kontinentu je igrao za Hapoel, Lietuvos Rytas, Oostende, Telekom Bon, Cantu, a posljednje četiri godine je proveo u Montepaschiu s kojim je osvojio tri titule prvaka Italije, jedan kup i tri superkupa. S reprezentacijom Litvanije ima osvojenu bronzanu medalju na EP prije dvije godine.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.