Kawhi Leonard: Zaza je samo branio šut
Foto: EPA

Leonard o povredi i potezu centra Warriorsa

Kawhi Leonard: Zaza je samo branio šut

Najbolji igrač San Antonio Spursa Kawhi Leonard je obnovio povredu skočnog zgloba, zbog koje je propustio i zadnji meč serije protiv Houstona, u porazu njegove ekipe od Golden Statea u prvoj utakmici finala Zapada.

Leonard se povrijedio kada je nakon šuta doskočio na nogu centra Warriorsa Zaze Pachulije, prilikom čega je iskrenuo zglob.

Mnogi smatraju da je Pachulija napravio prljav potez, te da je namjerno postavio nogu kako bi se Leonard povrijedio, a nakon utakmice o svemu je progovorio i košarkaš San Antonija.

"Da li je namjerno postavio nogu ispod mene? Ne, samo je branio šut. Ponestajalo je vremena za napad...Ne znam, moraću ponovo pogledati tu akciju", izjavio je Leonard nakon utakmice.

Poslije susreta i centar Warriorsa je prokomentarisao svoj potez: "To su gluposti...Ne volim kada se to bilo kome desi...I ja sam sportista."

Leonard je u ovom meču za samo 24 odigrane minute postigao 26 poena, te upisao osam skokova, a prije nego što se povrijedio Spursi su vodili sa 78:55, da bi nakon njegovog izlaska iz igre Warriorsi nadigrali San Antonio 58:33.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi