KC Rivers u Reggio Emiliji?

Sjajni šuter od početka sezone je bez kluba

KC Rivers u Reggio Emiliji?

Sjajni šuter KC Rivers od kraja prošle sezone i razlaza s grčkim velikanom Panathinaikosom još uvijek je bez kluba. Amerikanac je od početka ove sezone vagao ponude no nijedna nije zadovoljila njegove prohtjeve i još uvijek trenira individualno u iščekivanju prave ponude.

U međuvremenu je talijanska momčad Grissin Bon Reggio Emilia ostala bez dva odlična igrača na vanjskim pozicijama Spencera Butterfielda i Rickyja Leda pa su emisari kluba iz Serie A danas poslali ponudu Riversu za koju se očekuje da će je američki košarkaš prihvatiti.

Bivši košarkaš Khimkija, Lokomotiva, Bayerna, Reala, Virtusa i Bennettona u ponudi je dobio i klauzulu kako može napustiti klub ukoliko stigne euroligaška ponuda a nije tajna da ovaj 31-godišnjak upravo čeka takvu ponudu. Najbolju sezonu u Euroligi Rivers je imao u dresu Panathinaikosa kada je prije dvije sezone ubacivao prosječno 11.3 poena po utakmci uz odličnih 49% šuta iz igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi