Kenan Kamenjaš napustio Sparse, karijeru nastavlja u Podgorici

Potpisao za Studenski centar

Kenan Kamenjaš napustio Sparse, karijeru nastavlja u Podgorici

E. Škorić

Košarkaški reprezentativac BiH Kenan Kamenjaš novi je član Studenskog centra.

Najbolji košarkaš ABA 2 lige nastavlja karijeru u podgoričkoj ekipi koja je filijala tamošnje Budućnosti.

Reprezentativac BiH je u dresu Sparsa prosječno bilježio 19 poena i 10,4 skoka i imao indeks korisnosti 26,2, te će bez sumnje igrati važnu ulogu u svom novom timu.

Zanimljivo da je on sa Sparsima u finalu Druge ABA lige igrao upravo protiv Studenskog centra, a Sparsi kasnije nisu uspjeli da preko Splita u baražu izbore plasman u ABA ligu.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kamenjaš igra bitnu ulogu i u reprezentaciji BiH, a za pretpostaviti je da bi ubrzo mogao dobrim igrama u Studenskom centru dobiti priliku i da zaigra u Budućnosti.

Top Komentari

Sukedzo
Malo iznenadjuci potez, ali i pametan. Igrat ce ABA 1 sa njima, imati vise prostora za igru i biti na oku Buducnosti koja ce igrati i EuroCup tako da moze vrlo lako zaigrati i za njih. Sve u svemu zelim mu mnogo srece.
5 0
celikze
dobar izbor stepenicu po stepenicu…a ne kao Musa…to je dobra odskocna daska…sretno i bez povreda
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti