Kerr narednog ljeta potpisuje novi ugovor sa Warriorsima
Foto: EPA

Postignut načelni dogovor

Kerr narednog ljeta potpisuje novi ugovor sa Warriorsima

Trener aktuelnih NBA prvaka Golden State Warriorsa, Steve Kerr, će, najvjerovatnije, narednog ljeta produžiti ugovor sa franšizom iz Oaklanda.

Kerr trenutno "odrađuje" svoju četvrtu sezou na klupi Warriorsa, a on se proteklog ljeta sastajao sa čelnicima ekipe kako bi razgovarao o mogućem produženju saradnje.

Ipak, pregovori su, tada, odgođeni za ljeto 2018. godine. Na odgađanju pregovora je insistirao sam Kerr jer je prvo želio vidjeti kakvo će biti njegovo zdravstveno stanje ove sezone i da li će biti u mogućnosti voditi ekipu duži vremenski period.

Naime, poznato je da je Kerr prošle sezone imao problema sa leđima, te da je zbog toga propustio veliki broj utakmica Warriorsa, ipak, čini se da je njegovo stanje sada puno bolje, te da će u budućnosti potpisati novi ugovor sa Golden Stateom.

Kerr se prije nekoliko dana sastao sa generalnim menadžerom Warriorsa Bobom Myersom, te je čini se dogovoreno njegovo produženje saradnje. U nedjelju su Kerr, Myers, ali i vlasnik Warriorsa Joe Lacomb izjavili za The Atlentic da se očekuje da će narednog ljeta doći do postizanja konačnog dogovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi