Kevin Durant otkrio gdje će nastaviti karijeru!

Okončana velika saga

Kevin Durant otkrio gdje će nastaviti karijeru!

E. Škorić

Kevin Durant je prije nekoliko mjeseci tražio da napusti Brooklyn ako vlasnik kluba Joe Tsai ne otpusti trenera Stevea Nasha i generalnog menadžera Seana Marksa.

Bilo je dosta spekulacija oko Duranta, redali su se timovi koji su bili spremni za trade sa Netsima, ali je na kraju odlučeno da KD ostane u Brooklynu.

Tsai je odbio zahtjev jednog od najboljih košarkaša Netsa, a Durant je najavio da će promijeniti ponašanje.

"Nash, Tsai i ja razgovarali smo jučer u Los Angelesu s Durantom i njegovim menadžerom. Dogovorili smo se da nastavimo naše partnerstvo. Fokusirani smo na košarku s jednim zajedničkim ciljem, a to je stvaranje konstantno dobre franšize koja će Brooklynu konačno donijeti naslov" , stoji u priopćenju iz Brooklyna.

Dvostruki MVP NBA finala i četverostruki prvak u strijelcima se 2019. godine Netsima pridružio kao slobodan igrač zajedno sa Kyriejem Irvingom.

Na prosjeku je od 29.9 poena, 7.4 skokova i 6.4 asistencija u 55 utakmica u prošloj sezoni.

Netsi su izborili play-off, naravno, a onda su ih tamo pomeli Boston Celticsi u prvoj rundi.

Prije Brooklyna, KD je bio član Oklahome i Golden State Warriorsa.

Ostaje da se vidi šta će biti i sa drugom velikom zvijezdom Kyrieom Irvingom koji je na istoj talasnoj dužini kao i KD.

Irving na kraju sezone može postati slobodan igrač i već se povezuje sa LA Lakersima jer mu Marks ne nudi novi ugovor.

Top Komentari

axel42
Hahahha, otkrio gdje će nastaviti karijeru!! Naslovi katastrofa kao inače, zamka za čitanje! Znao sam da ostaje u Brooklynu čim ste na ovaj način napisali naslov!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi