Kevin Durant izjednačio rekord Michaela Jordana

Igrač Oklahome nastavlja rešetati protivnike

Kevin Durant izjednačio rekord Michaela Jordana

Sjajni igrač Oklahoma City Thundera Kevin Durant izjednačio je rekord velikog Michaela Jordana iz sezone 1986/1987.

Durant je u sinoćnjem porazu Thundera od Houston Rocketsa 111:107 upisao 27 poena i 9 skokova, te je izjednačio Jordanov rekord od 40 uzastopnih utakmica sa najmanje 25 postignutih poena.

"Izgubili smo utakmicu i to je ono o čemu trenutno brinem. Ne brinem o rekordima kad izgubimo", rekao je vidno razočarani Kevin Durant nakon poraza u Toyota centru u Houstonu.

Durantovo slavlje pokvario je njegov bivši saigrač iz Oklahome James Harden, koji sada s dosta uspjeha nosi dres Rocketsa koji su ovom pobjedom potvrdili plasman u doigravanje drugu godinu zaredom.

James Harden je utakmicu završio sa 39 poena, 9 skokova, 7 asistencija i 2 ukradene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.