Kevin Durant očekivano MVP NBA lige

Najkorisniji igrač lige

Kevin Durant očekivano MVP NBA lige

Edmir Škorić

Košarkaš Oklahoma Thunder Cityja Kevin Durant zasluženo je proglašen najkorisnijim igračem regularnoj dijela sezone NBA lige.

Durant je ove sezone fantastičan, te je definitivno zaslužio da dobije nagradu MVP. Dobio je 119 od mogućih 125 glasova. 

Preostali mali broj glasova dobio je LeBron James, košarkaš Miami Heata, a u užem izboru bili su još Joakim Noah (Chicago Bulls), Blake Griffin (LA Clippers) i James Harden (Houston Rockets).

Durantu je ovo prvi MVP naslov, a zanimljivo da je ove sezone bio i najbolji strijelac. Prosječno je ubacivao 32 koša, te ostvarivao 7.4 skokova i 5.5 aistencija po utakmici. 

Dva puta je u ovoj sezoni ubacio 50 ili više koševa, 14 puta je imao 40+ koševa, a čak 17 puta je ubacio 30 i više koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.