Kevin Durant odigrao za istoriju

NBA Rookie Challenge

Kevin Durant odigrao za istoriju

Sjajni Kevin Durant sinoć je imao izvedbu za istoriju. Sa 46 postignutih poena predvodio je Sophomore do pobjede nad Rookima rezultatom 122:116.

Iako susret između igrača prve (rookie) i druge godine (sophmore) već dugo nema neku takmičarsku draž, sinoć je u Phoenixu publika imala prilike vidjeti pravi okršaj mladih nada NBA lige.

Sedmi put uzastopno trijumfovali su igrači druge godine, predvođeni sjajnim Kevinom Durantom, koji je ubacio čak 46 poena, što je rekord po broju ubačenih koševa u ovakvim utakmicama. Durant je iz igre gađao odličnih 17/25 i sasvim zasluženo ponio naslov MVP-a.

S druge strane, u timu Rookia, za svaku pohvalu je odigrao Michael Beasley, Durantov prijatelj iz studentskih dana, koji je ubacio 29 poena, što je ipak bilo nedovoljno da se pobjede Sophmorei.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.