Kevin Durant ostavio Air Jordana iza sebe

Fantastični košarkaš Oklahome

Kevin Durant ostavio Air Jordana iza sebe

Nakon što je izjednačio Jordanov rekord po uzastopnom broju utakmica sa postignutih 25 i više poena, Durant je uspio i prestići Jordana na vječnoj listi. 

Košarkaš Oklahome je u porazu od Houston Rocketsa u noći sa petka na subotu rezultatom 111:107 u svojoj 40. uzastopnoj utakmici postigao 25 i više poena. 

Sinoć je Durantula uspio i prestići Michaela Jordana na vječnoj listi. Odigrao je 41. uzastopnu utakmicu sa 25, ili više postignutih poena, ali je njegova Oklahoma opet izgubila, ovaj put od Phoenix Sunsa 122:115. 

Posljednja utakmica u kojoj je Durant postigao manje od 25 poena bila je utakmica sa Boston Celticsima petog januara. Njegov najbolji učinak na jednoj utakmici je 54 postignuta poena protiv Golden State Warriorsa 17. januara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.