Kevin Garnett se vraća u Minnesotu

Ponovo tamo gdje je sve počelo

Kevin Garnett se vraća u Minnesotu

M. Skaka

Kevin Garnett odrekao se svoje ugovorne klauzule i prihvatio trejd iz Brooklin Netsa u Minnesota Timberwolvese za Thaddeusa Younga.

Ovim prelaskom, Garnett ima šansu da u svojoj dvadesetoj NBA sezoni zaigra za tim koji ga je draftovao direktno iz srednje škole davne 1995. godine i to pod palicom dugogodišnjeg trenera Flipa Saundersa.

Garnett je vodio Minnesotu do osam nastupa u play offu i osvojio titulu MVP-a dok je predvodio svoj tim u finalu Zapada 2004. godine. Iz Minnesote je otišao u Boston 2007. godine i osvojio titulu u prvoj sezoni sa Celticsima. 

Zanimljivo je da su Timberwolvesi propustili nastup u playoff u svih sedam sezona od kad je Garentt otišao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.