Kevin Love počeo s laganim treninzima

Povratak sredinom marta

Kevin Love počeo s laganim treninzima

Edmir Škorić

Kevin Love, prvo ime Minnesote Timberwolvesa, počeo je trenirati prvi put nakon 15. januara, kada je operisao desnu ruku.

Love je u januaru slomio treću metakarpalnu kost ruke s kojom ubacuje većinu svojih koševa. Na toj ruci je tada pretrpio drugi lom, jer ju je lomio i početkom sezone, a tada je pauzirao tri sedmice.

 

Trenutno obavlja lakše treninge, no vjeruje se da će se natjecateljskom ritmu vratiti sredinom marta. 

 

Itekako se na igri Timberwolvesa osjeti njegov izostanak. Minnesota je s omjerom 12-28 na 12. poziciji Zapadne konferencije. Love je ove sezone na prosjeku od 18.3 koša i 14 skokova u 18 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti